Per poder ensenyar als xiquets i a les xiquetes s’ha de dominar unes certes habilitats socials. Dins d’elles podem trobar les següents:
· Empatia: Per aconseguir una bona comunicació amb els/les xiquets/es haurem de saber posar-se al lloc de l’altra persona, així com tindre en compte el que pensa.
· Assertivitat: Fa referència a la capacitat de dir el que pensa, d’expressar els seus sentiments, desitjos i drets... sense que això afecte negativament als demés. Aquesta habilitat implica respecte per a un mateix, i per als demés. Un educador assertiu serà capaç d’aconseguir els seus propòsits, respectant als infants.
· Escoltar: Es una de les habilitats més importants i significatives que s’ha de dominar. Un/a educador/a que sap escoltar, sap ajudar i la comunicació serà més efectiva.
· Donar instruccions: Es molt important saber donar-les, ja que estàs ensenyant unes normes perquè els infants les respecten. A més, les instruccions no cal imposar-les, es poden donar amb educació i afecte per a que els/les xiquets/es no es senten ofesos ni pressionats.
· Saber expressar sentiments: Ajuda a reconèixer els nostres sentiments i emocions, i els dels altres. També ajuda a ser conscients de com influeixen en el nostre comportament i en els dels demés.
· Impedir agressions: Els/les educadors/es hem de donar exemple als infants, per lo tant, hem de saber actuar sense agressivitat i sense entrar en baralles. Els infants han de tindre clar que amb agressivitat no es va a cap lloc, que les coses s’han de dir educadament. A més, han d’aprendre a compartir i a ajudar-se uns als altres.
· Planificació: Per a dur a terme una classe de xiquets/es s’ha de tindre una certa planificació de les activitats. Però esta planificació ha de ser flexible, per a que es puga modificar en tot moment. Dins d’aquesta habilitat podem trobar una altra, la de tindre iniciativa a l’hora de treballar amb els infants.
Penso que aquestes habilitats socials que he nombrat anteriorment son molt importants per aquest treball. Has de dominar-les per a que els infants aprenguin i es desenvolupen correctament. En tot moment, ens hem de sentir segurs del que ensenyem i sobretot hem de donar-los un bon exemple, per a que ells/elles el dia de demà, tinguin un bon comportament.
A més, aquestes habilitats no soles son importants per transmetre als infants, sinó que també les has d’utilitzar per a comunicar-te amb els familiars, amb els companys i companyes de treball.
me ixen unes lletres davan de cada punt .. :O
ResponderEliminarCoooom??
ResponderEliminarPero se pot llegir o que?
ResponderEliminarYo si lo puedo leer! Me gusta tu explicación Eliseta! Molt be!
ResponderEliminarsisi se llig perfectament!jeje. però jo ahir ja tel vaig comentar..s'hqaurà borrat :S
ResponderEliminarpues res, que molt bé :)
Muy completo, y también me ha gustado el detalle de resaltar las habilidades sociales!
ResponderEliminarBon treball!! però no has canviat res de la primera part, ningú t'ha convençut?
ResponderEliminar